Siber Yıldız Yarışma Sonuçları Açıklandı
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak düzenlediğimiz Siber Yıldız “Bayrağı Yakala” yarışmasının kazanan 15 kişilik nihai listesini Kurum Başkanımız Dr. Ömer Fatih Sayan, sosyal medya hesabı @ofatihsayan’dan ilan etti.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu olarak düzenlediğimiz, ülkemizin siber savunmasına destek verecek gençleri belirlemek amacıyla Siber Yıldız “Bayrağı Yakala” yarışması 20 Ocak 2017’de başlayarak 24 saat sürmüştü.
Yarışmanın sona erdiğini BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan twitter adresinden, “TÜRKİYE’nin SİBERYILDIZLARI hepiniz müthişsiniz… Yarışmacılarımız hep birlikte “EVET! Ben de Ülkem için çalışmaya varım” dedi. TEŞEKKÜRLER” şeklinde duyurmuştu. Ödül kazanan 15 kişilik nihai listeyi Sayan, sosyal medya hesabı @ofatihsayan’dan “Büyük Yarışın Sonuçları Belli Oldu. SİBER YILDIZ, yarışmamıza katılan gençlerimize teşekkür, kazananları da tebrik ediyorum.” twiti ile ilan etti.

BAYRAĞI YAKALAMAK İÇİN BİNLERCE KATILIM
Siber Güvenlik alanında teknolojiye yatkınlığı üst düzeyde bulunan gençlerimizdeki potansiyeli açığa çıkararak uzman ihtiyacını karşılamak amacıyla mezuniyet ve tecrübe şartı aranmaksızın ülkemizin siber savunmasına destek verecek ve bu alanda eğitim ve kamp gibi etkinliklerde “Evet! Ben De Varım” diyen vatansever gençlerimize yönelik düzenlenen Siber Yıldız yarışmasına 12.416 bireysel, 1.256 grup kayıtlı yarışmacı katıldı.
YARIŞMADA SÜRPRİZ CEVAP: ÖMER HALİS DEMİR
Siber Yıldız yarışma toplam 13 soru soruldu. 24 saat süre boyunca her soruda bayrağı yakalamaya çalışan yarışmacılar, dördüncü sorunun cevabında bir sürpriz ile karşılaştılar. 15 Temmuz’un sembol isimlerinden Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan kahraman asker Şehit Ömer Halisdemir, Siber Yıldız yarışmasında bayrağı yakalamayı sağlayan sorunun cevabı oldu.
Bilgi ve yeteneklerin ölçüldüğü yarışma sonucunda mezuniyet şartı veya çalışma tecrübesi aranmaksızın belirlenenkatılımcıların bir kısmı, BTK bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi’nde (USOM), bir kısmı da kamudaki siber güvenlik alanlarına da yönlendirilerek istihdam edilecek; bir kısmının da eğitim imkânları verilecek. Ayrıca dereceye girenlere farklı miktarlarda Cumhuriyet altını hediye edilecek.

Benzer Yazılar
UYAP Entegrasyonu Protokolü İmzalandı
UYAP Entegrasyonu Protokolü İmza Töreni’nde konuşan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Bu protokol, başta posta olmak üzere, sair alanlardaki olası evrak gecikmelerini tamamen ortadan kaldıracak
60 bin mükellef e-defter kullanıyor
10 bin firma daha e-fatura kullanacak Türkiye’de e-fatura kullanan 62 bin firma bulunuyor. E-defter uygulamasına kayıtlı mükellef sayısı 59 bin 875’e, e-arşiv fatura kullanan firma sayısı ise 6 bin 500’e
Leave a Reply
Only registered users can comment.




Rahmi AKTEPE
Ahmet PEKEL
İ. İlker TABAK
Emeritus Prof. Dr. Tuncer ÖREN
Koray ÖZER
Mehmet Ali İNCEEFE
Ersin TAŞÇI
Sedef ÖZKAN
Serap Bilgiç AKTEPE
Dr. Aydın KOLAT
Selçuk ÖZDEMİR
Murat GÖÇE
Füsun SARP NEBİL
Osman COŞKUNOĞLU
Dr. Cenk TEZCAN
Eymen GÖRGÜLÜ
Prof. Dr. Türker KILIÇ
Yiğit ERGİN
Gürkan ÖZOCAK
Buğra AYAN
Nezih KULEYİN
Kaya KILAN
0 Comments
No Comments Yet!
You can be first to comment this post!