Türk Telekom’dan G-20Y’ye Önemli Katkı
Türk Telekom, bu yıl 8.si düzenlenen G-20 Gençler (G-20Y) Zirvesi’nde Türkiye telekomünikasyon sektörünü temsil eden tek şirket oldu. 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Fransa’nın Evian kentinde düzenlenen etkinlikte Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, organizasyon kapsamında kurulan ve dijitalleşmenin iş süreçlerine ve topluma olan etkilerinin masaya yatırıldığı “Dijital İnovasyon ve Transformasyon” komitesinde yer aldı.
Zirvenin ardından izlenimlerini paylaşan Er: “Yer aldığım komitede özellikle dijitalleşme konusunda G-20 devlet başkanlarının hükümet politikalarını belirlemesinde tavsiye niteliği taşıyacak bir çalışmaya imza attık. Türk Telekom’un bu konudaki bilgi birikimiyle bu denli stratejik bir komiteye katkı sağlamış olması oldukça önemliydi.” dedi.
Türkiye’nin lider bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, vizyoner bakış açısını ve yeni teknolojilere dair bilgi birikimini uluslararası arenada dünya devleriyle paylaşmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Türk Telekom Strateji, Planlama ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Fırat Yaman Er, G-20 Liderler Zirvesi’nin resmi sosyal alt programlarından olan G-20 Gençler (G-20Young) Zirvesi çerçevesinde “Dijital İnovasyon ve Transformasyon” komitesinde yer aldı.
Fransa’nın Evian kentinde “Küreselleşmeden Uzaklaşma” (Deglobalization) ana temasıyla 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında toplanan G-20Y Zirvesi kapsamında, dünya geneline yayılması ve özellikle G-20 devlet başkanları, IMF, Dünya Bankası, OECD ve Avrupa Komisyonu gibi önde gelen uluslararası örgütlerle paylaşılması amacıyla bağımsız önerilerin sunulacağı komite oturumları düzenlendi. “Dijital İnovasyon ve Transformasyon” komitesinde yer alan Fırat Yaman Er, dünyanın önde gelen teknoloji firmalarının da katıldığı oturumlarda, G-20 hükümetlerine geleceğe yönelik politikalarında yol gösterici nitelikte önerilerin geliştirilmesine katkıda bulundu.
Fırat Yaman Er: “Türk Telekom olarak G-20Y’ye dijitalleşme konusunda katkı sağlamaktan memnuniyet duyduk.”
Türk Telekom adına bu çapta bir organizasyonun parçası olmaktan ve Dijital İnovasyon ve Transformasyon komitesinde yer almaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Er, izlenimlerini şöyle paylaştı: “Yer aldığım komitede özellikle dijitalleşme konusunda G-20 devlet başkanlarının hükümet politikalarını belirlemesinde tavsiye niteliği taşıyacak bir çalışmaya imza attık. Türk Telekom’un bu konudaki bilgi birikimiyle, dijitalleşmenin iş süreçleri üzerinde yaratacağı etkinin iş kaynağı ile nasıl dengelenebileceği gibi stratejik konuların masaya yatırıldığı uluslararası bir komiteye katkı sağlaması oldukça önemliydi. Biz de Türk Telekom olarak dijitalleşmenin farklı coğrafyalarda nasıl algılandığını gözlemleme fırsatı bulduk. Bu da gerek şirket, gerekse ülke olarak dijital teknolojilere adaptasyon için alınabilecek aksiyonlar konusunda farklı bakış açıları kazanmamızı sağladı. G-20 üyesi bir ülke olarak Türkiye’nin önümüzde dönemde bu tür mecralarda daha fazla temsil edilmesinin ülkemiz için büyük faydalar sağlayacağını düşünüyorum.”
Dijital İnovasyon ve Transformasyon Komitesi Çıktıları
Komitede yapay zeka, nesnelerin interneti ve robotlaşmanın yanı sıra iş gücünün dijitalleşmeye nasıl adapte olacağı, bunda eğitimin rolü, düşük gelir seviyesindeki bireylerin bu sürece nasıl dahil edilebileceği gibi toplumsal sorunlar da ele alındı. Dijitalleşmenin hayatlarımıza bu hızda girmesiyle birlikte tüm coğrafyalarda ve sektörlerde iş gücünün bir kısmının işlerini kaybetme riskine karşı hükümetler tarafından etkili önlemler alınması gerektiğine dikkat çekildi.
Toplumların dijitalleşmeye olan adaptasyon sürecini hızlandırmak için onların dijital çağın sunduğu yeni fırsatlardan en iyi şekilde faydalandırılması gerektiği, bunun da ancak bu amaç doğrultusunda tasarlanmış bir eğitim sistemiyle mümkün olabileceğinin altı çizildi. Diğer yandan özel sektörün de yeni ve çevik çalışma yöntemleri benimsemesi ve çalışanlara dijital yetkinlik kazandırılmasının yanı sıra, iş gücünün dijitalleşmeyle birlikte doğan yeni iş alanlarına kazandırılmasının önemi ifade edildi.
Benzer Yazılar
APPS’in Yeni Kelime Oyunu“A WORD”
‘Tatil’ deyince aklına ilk hangi kelimeler geliyor? Ya da ‘Gökyüzü’ sana hangi kelimeleri çağrıştırıyor? APPS 2014 yılında mobil uygulamalar geliştirmek üzere Ankara’da kurulan bir şirket. Yedi yıldır mobil uygulamalar geliştiren genç