“KAMU-BİB19’da Gelin Dijital Türkiye için Güçlerimizi Birleştirelim”

KAMU-BİB’19 “DİJİTAL DEVLET” İÇİN TOPLANACAK

TBD’NİN GELENEKSEL KAMU-BİB TOPLANTILARININ BU YILKİ TEMASI “DİJİTAL DEVLET”

KAMU BİLİŞİMİNİN YOL HARİTASINI ÇİZECEK

TBD ANKARA ŞUBESİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI

NURCAN ÖZYAZICI SUNAY: “GELİN DİJİTAL TÜRKİYE İÇİN GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM”

Türkiye, hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojilerinin sunduğu imkanlar ve buna bağlı değişen toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda bir “Dijital Dönüşüm” başlatırken, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Ankara Şubesi, bu yıl 19’uncusunu düzenleyeceği “Kamu-BİB” toplantısının temasını “Dijital Devlet” olarak belirledi. “Kamu-BİB’19” süresince, özel sektör ve kamu sektöründen profesyoneller, bilişim sektöründeki son gelişmeler ışığında, Bilişim Sektörünün geleceğini birlikte tartışıp, kamu bilişiminin yol haritasını masaya yatıracak.

TBD tarafından kurulan ve Türkiye’nin en köklü kamu bilişim platformu olma özelliğini taşıyan “Kamu-BİB”, 26-29 Ekim 2017 tarihlerinde Bodrum Vogue Otel’de düzenlenecek. Kamudan ve özel sektörden bilişimcileri bir araya getirecek toplantıya, üniversitelerden de büyük bir katılım bekleniyor.

“Gelin ‘Dijital Türkiye’ için güçlerimizi birleştirelim” diyen TBD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nurcan Özyazıcı Sunay, “Kamu-BİB toplantılarının yıllardır kamuyu ve özel sektörü buluşturarak, ortak bir sinerji oluşturulmasına katkı sağladığını belirtti. Hükümetin eylem planında da var olan ‘Dijital Türkiye’ hedefi için kamunun, özel sektörün ve akademik dünyanın birlikte hareket etmesi, güç birlikteliği yapması önemli” dedi.

ORTAK YOL HARİTASI VE BÜTÜNCÜL DÖNÜŞÜM

“Kamu-BİM’19”un konuk katılımcıları, dijital dönüşümü; insan, süreç ve teknoloji unsurlarıyla birlikte irdeleyerek, Türkiye’nin dijital devlet uygulamasına tam geçişi için ortak bir yol haritasına imza atacak. Kamu ve özel sektör temsilcilerinin, dijital devlet uygulamalarında karşılaştıkları ortak sorunlara ortak akıl ile çözüm bulma ve iki sektör arasında sinerji yaratmasına da imkan verecek toplantıda, “Bütüncül Dönüşüm” vurgusu yapılacak. Bu kapsamda, “e-devlet”, “KamuNet”, “Büyük Veri”, “Bulut Bilişim”, “Siber Güvenlik” gibi çığır açan uygulamalar, gerek kamu gerekse özel sektör gözlüğü ile masaya yatırılacak. Yeni teknolojilerin, mevcut sisteme uyarlanması konusundaki mücadele alanları ve çözüm önerileri konusunda beyin fırtınası yapılacak. Bilişim Sektörünün Geleceği tüm yönleri ile tartışılacak. Toplantının ardından her yıl olduğu gibi, katılımcıların görüşleri raporlanacak ve dijital dönüşüm sürecinde kullanılacak bir başucu kitapçığı olarak derlenecek.

TBD’DEN KAMU-BİB’19 ÇAĞRISI

Kamu-BİB toplantılarının kamu ve özel sektör bilişim profesyonellerini bir araya getiren ve 1995 yılından bu yana sürdürülen yapısına dikkat çeken Türkiye Bilişim Derneği, gelecek için sözü olan, birikimi olduğuna inanan herkesi bu toplantılara katılmaya davet etti. TBD Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı, “güçlü bir ekonomi ve güçlü bir demokrasi için dijital devlet günümüzün olmazsa olmazı. Bodrum’da “Dijital Devlet” temasıyla düzenleyeceğimiz Kamu-BİB’19’un farklı fikirlerin ve birikimlerin birleşeceği, gelecek için güzel adımların atılacağı önemli bir platform olacağına inanıyoruz. Bilgi tabanlı ekonomik dönüşüme katkı sağlayacak bu toplantıya tüm bilişim dünyası profesyonellerini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ve Dijital Türkiye Platformu desteği ile düzenlenecek olan “19. TBD Kamu-BİB” toplantılarına katılmak ya da sponsor olmak için www.kamu-bib.org.tr <http://www.kamu-bib.org.tr/>  adresinden bilgi alınabilecek.

KAMU-BİB NEDİR?

Türkiye Bilişim Derneği’nin çatısı altında, 1995 yılında kurulan Kamu-BİB platformu, kamu bilgi işlem birimleri ve sektörel katılım ile bilişim teknolojilerinin etkili ve yaygın kullanımı; kamu kurumlarının hizmetlerini etkin ve verimli sunabilmesi için ulusal bilişim politikalarının oluşturulmasına katkı sağlanması; bilgi işlem birimleri arasında bilgi paylaşımının artırılması, mesleki dayanışmanın geliştirilmesi; sorunlara ortak çözümler oluşturulması konularında farkındalık yaratmak ve sinerji oluşturmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Kuruluşundan bu yana 18 Verimlilik toplantısı düzenleyen Kamu-BİB, toplantılarına, kamu sektörünün yanı sıra özel sektörden temsilcilerin de katılmasına çok büyük önem veriyor.

Kamu-BİB platformu, geçmiş yıllardaki toplantılarını da “Yeni Teknolojik Yönelimler”, “Elektronik Belge”, “Birlikte Çalışabilirlik”, “Bilgi Toplumuna Doğru”, “e-devlet e-toplum” gibi güncel bilişim temalarıyla düzenlemiş ve geleceğe ışık tutmuştu.

 

 

Önceki Akbank’tan Yine Bir İlk! “Code: Parasal Konular
Sonraki Arçelik A.Ş. Sürdürülebilirlikte Dünyanın En İyi 9 Şirketi Arasında

Benzer Yazılar