Bilişim STK’larını tanıyalım

 

BiTekDer’e üyelik şartı: ‘Ekmeğini bilişimden kazanmak

Hiçbir derneğe alternatif ya da rakip olma niyetinde olmayan derneğimizi 1 Ekim 2020 yılında kurduk. Bireysel üyeliklerle ilerliyoruz; üyelik şartımız sadece ‘Ekmeğini bilişimden kazanmak’ şeklinde tanımlı. Yani bir başka ifadeyle işinde bilişim kullananları alıyoruz. Giriş ücreti 50 TL, yıllık aidat 50 TL. Şimdilik 200’e yakın üyemiz, onay bekleyen 800’den fazla başvuru var, özenle seçiyoruz.  Aykut Hocam da Sicil kurulu üyemiz. Yönetim Kurulumuz henüz geçici çünkü Genel Kurulu salgın nedeniyle yapamadık. Yönetim Kurulu aday üyelerina şu linkten bakabilirsiniz:  https://bitekder.org.tr/yonetimkurulu/

Strateji ve Sicil kurulumuzun adayları da yavaş yavaş belli oluyor. Sitemizde görebilirsiniz.

Strateji ve 3-5 yıllık planlarımız hazırlanıyor, biz bu 7 aylık sürede boş durmadık, aşağıda eylemleri gerçekleştirdik:

Kapsamlı bir anket ile sektörümüzün en önemli 8 sorununu belirledik.  Herbiri için 5-25 kişilik çalıştay grubu oluşturduk, üç aylık çalışma süresi sonucunda şimdilik 3 (bittiğinde 8 adet) çalıştay raporunu ortaya çıkarıp basın ile paylaştık. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Dijital Dönüşüm Ofisine ve BTK’ya ilettik.  Her birini çevrimiçi paneller yaparak görüntülü de paylaşıyoruz. Tübider ve TÜBIFED ile birlikte gerçekleştirdiğimiz 2 eğitimin yanı sıra üyelerimize özel ücretsiz ve resmi sertifikalı eğitim düzenledik. 3 kez üyelerimizle çevrimiçi ortamda toplandık. Planlanan çalışmalar yaşadığımız salgın ortamında elimizi kolumuzu bağlıyor. Zaman içinde çok artacaktır.

Amacımız net ve açık: Aynı ahilik gibi üyeler arasında sosyal, mesleki dayanışmayı sağlamak, birbirlerinin kariyer gelişimine katkı sağlamak. Böylelikle sektöre ve nihayetinde ülkemize faydalı olacağımızı düşünüyoruz.

 

 

 

 

 

Önceki Üçüncü Sektör Olarak Sivil Toplum ve Gönüllü Olmak
Sonraki Siber Güvenlik: “E-Toplantıların İstenmeyen Konukları”

Benzer Yazılar

Sorry, no posts were found.