TBD 32. Dönem Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
1971 yılında kurulan ve dünyanın bilişimde ilk sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Bilişim Derneği’nin(TBD) 32’inci Olağan Kurulu, Ankara Sanayi Odası’nda(ASO) gerçekleştirildi. TBD’yi 50’nci yılına taşıyacak olan 33’üncü Dönem Merkez Yönetim Kuruluna tek liste olarak seçime giren Genel Başkan Rahmi Aktepe’nin listesi 23 Mart 2019 tarihinde oybirliği ile seçildi.
TBD’nin 33’üncü Dönem çalışmaları kapsamında Türkiye’nin beka sorunu olan teknoloji üretme konusundaki sıkıntılarının giderilmesine ve dijital dönüşümüne ilişkin çalışmalar yapacağını belirten Genel Başkan Rahmi Aktepe’nin mesajları şöyle:
“TBD olarak, 33’üncü Dönem çalışmaları kapsamında ülkemizin bir beka sorunu olan teknoloji üretme konusundaki sıkıntılarının giderilmesine, dijital dönüşüme, Türkiye’nin dijital olgunluk seviyesinin yükseltilmesine, dijital ekonominin büyütülmesine, Bilişim ve Siber Güvenlik Ekosisteminin sağlıklı bir yapıda geliştirilmesine, KOBİ’lerin gelişimine, rekabet endekslerinin arttırılmasına ve sürdürülebilirliğine yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz.
STK’lar arasındaki işbirliğine fazlasıyla önem veriyoruz. Cumhurbaşkanlığı ofisleri ve bakanlıklardaki, karar vericiler ile bu dönemde daha yakın bir çalışma içinde olacağız. Onların ihtiyaçlarına yönelik nitelikli raporlar üretilmesi kapsamında faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Bu hedeflerimize yönelik, diğer STK’lara da örnek olacak şekilde TBD’nin dijital dönüşümünü ve kurumsallaşmasını gerçekleştireceğiz.”
Seçim ile birlikte güven tazeleyen Aktepe, TBD İcra Kurulu, TBD Akademi ve TBD Yüksek İstişare Konseyinin yeniden yapılandırılarak, 33’üncü Dönemde nitelikli strateji belgeleri ve dokümanların oluşturulacağını, sektör beklentilerinin karşılanacağına inandıklarını da ifade etti.
Benzer Yazılar
TBD Küresel Gelişmeler 2020 Raporu
TBD Küresel Gelişmeler 2020 Raporunu görüntülemek için tıklayınız… 15
Şehit ve Gazi Çocuklarına Kodlama Eğitimi Verildi
Türkiye Bilişim Derneği (TBD)’nin 21-22 Kasım’da Ankara’da düzenlediği 35. Ulusal Bilişim Kurultayında “Microsoft’la Kodlama Eğitimi” başlığıyla iki gün boyunca şehit ve gazi yakınları ile dezavantajlı bölgelerden gelen çocuklara kodlama eğitimi