Başyazı (Temmuz Sayısı)

Bilişim Dergisi’nin ikinci sayısında birlikte olmak gurur ve mutluluk veriyor.

“Yeni” artık dünyamızın “yeni” sloganı.

Hayatımızdaki pek çok şey işe yaramaz hale gelip yenisi ile yer değiştiriyor. Yenilenme, değişim, dönüşüm ve toplumsal gelişim açısından bakıldığında yeni bakış açıları için gereklidir.

Teknolojinin gelişmesiyle büyük yeniliklerin olduğu dünyamızda, bugün ürettiğimiz çözümler, bir süre sonra karşılaşacağımız farklı koşullar için yeterli olmayacaktır. Bu gerçek, bizim için de yol göstericidir.

  1. Çalışma dönemine başlamış bulunuyoruz. Bu yeni dönemde de çalışmalarımızı aynı gayretle ve yenilenerek sürdüreceğiz.

Amacımız sonuçları irdeleyen değil, süreçleri belirleyen; diğer yandan sorunları belirleyip ve çözüm üreten bir anlayışla Türkiye’nin sayısal dönüşümüne katkı sağlamayı sürdürmektir.

Bizler, ülkenin gündemini oluşturamasak da, gelecekte olacaklara, yapılanlara, yapılamayanlara, yanlış uygulamalara dikkat çekmek durumundayız.

Bu inanç ile karar vericilere iletilmek üzere çözüm önerileri oluşturmak ve eylem planları hazırlamak, kendimize de görevler çıkararak farkındalık oluşturma çabasını sürdüreceğiz.

En önemli görevlerimizden biri de kritik konularda gereken hamlelerin savunuculuğunu yapmaktır.  Bu anlamda etkinliklerimizin tümü, mesajlarımızın hem karar vericiler hem de toplum tarafından duyulması, anlaşılması amacını taşıyor.

İçinde bulunduğumuz 50. Kuruluş yıldönümümüz çok heyecan verici bir kilometre taşıdır. Bu özel yıldönümünü toplumun her kesimiyle paylaşmak ve tarihe not düşmek adına tarihçemizi içeren kitaplar yayımlayarak, bizi anlatan bir marş bestelenmesini sağlayarak, ilan panoları ve basın bültenleri hazırlatarak, başkanlar toplantısı düzenleyerek ve önemli gün pulları bastırarak birçok etkinlikle kutlamayı sürdürüyoruz.

Bilişimin bu ülkenin geleceğinin ta kendisi olduğu bilinciyle, belirlediğimiz çalışma alanları, ele aldığımız sorunlar, dile getirdiğimiz konular yalnızca bilişimle ilgili değil,  bu ülkenin temel sorunlarıdır.

Bu anlayış doğrultusunda proje odaklı çalışmalarımızı bu dönemde de yeni oluşturulacak İcra Kurulumuzla sürdüreceğiz.

Kararlı ve inançlı çabalarımız ile tüm sektörlerin ortak çabasına güç vererek, bugüne kadar olduğu gibi teknoloji üreten bir Türkiye için tüm paydaşlarla el ele vererek çalışmak en temel görevimizdir.

Yenilenme ve dönüşüm ancak sürdürülebilir olur ve yaygınlaştırılabilirse bir katma değer yaratabilir. Yeni çalışma dönemimizde yine dönüşüm için çalışırken kendi yol haritamızı ve yöntemlerimizi de “yeni” gereksinimleri görmek, göstermek doğrultusunda planlayacağız.

  1. dönemde verilen tüm katkılarınızın bu dönemde de süreceği inancıyla saygı ve selamlarımla.

Rahmi Aktepe

Türkiye Bilişim Derneği (TBD)

Genel Başkanı

Önceki Sunuş (Temmuz Sayısı)
Sonraki Yapay Zekâ Uygulamalarında Özenli Türkçe

Benzer Yazılar